Du er forælder

Vil du som forælder vide mere om vejledning og UU

Indhold

  En undersøgelse viser: 'Forældrene mener generelt, at barnets egne interesser er afgørende for valg af uddannelse og arbejde. Deres barn skal have lov til at bestemme selv i sit valg. Men samtidig har mange forældre et ønske om at påvirke børnene, og forældrene vil træde i karakter, hvis børnenes ønsker afviger meget fra det, som forældrene foretrækker.' (Rambøll Management 2005)

  Der er derfor god grund til, at du som forælder har opdateret viden om uddannelsessystemet, dets krav, muligheder og udfordringer. Det kan også være en fordel at have specifik viden om, hvordan man træffer et realistisk og holdbart uddannelsesvalg.

  UU-vejledning og ikke mindst din søns/datters viden om uddannelser, erhverv og arbejdsmarkedet bygger på det obligatoriske emne i folkeskolen: Uddannelse og job. Læs om det obligatoriske emne Uddannelse og job.

  Læs mere om undersøgelser og gode råd til forældre her.

  Vi opfordrer dig også til, sammen med din søn/datter at deltage i Åbent Hus arrangement på de forskellige uddannelsesinstitutioner - også selv om din søn/datter allerede har kendskab til uddannelsen fra introduktionskurser, evt. brobygning eller lignende.

  Åbent Hus på ungdomsuddannelser og 10. Aabenraa vil fremgå af vores hjemmeside, når det er fastlagt. Det foregår typisk i tidsrummet november-februar.